Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Därför nekades Björkbacka tillstånd

Annons

En krögare i Östersund sökte alkoholtillstånd för serveringen som drivs i caféet i Björkbackaparken. Ett rätt okontroversiellt ärende. Alla remissinstanser sa ja.

Kjell Andersson som driver caféet i Björkbackaparken sökte tillstånd för alkoholservering. Socialnämnden sa nej. Debattören Per Edström tror sig veta vad avslaget beror på.

Tjänstemännen sa ja. Men så kom det upp för beslut i nämnden. Där sitter den S-märkte ordföranden Björn Sandal. Han ville avslå ansökan och sökte med ljus och lykta efter något minsta skäl som kunde motivera ett avslag. Till slut fann han det: Barnperspektivet! Det ligger ju en lekpark bredvid. Björns alldeles egna hopkok blev att föräldrar lämnar sina barn i lekparken, blir alkoholberoende på caféet och sedan blir det problem hemma för barnen.

Perfekt.

# Ansökan avslås! Nästa ärende! Att föräldrar med lätthet kan åka på Systembolaget och köpa litervis med öl, vin och sprit torde vara ett mycket större problem i praktiken men enligt Björn är det tydligen på Caféer i parker sommartid som alkoholproblematiken uppstår. Den undersökningen som påvisar det sambandet skulle jag verkligen vilja ta del av.

Varför driver Björn ett eget avslagskrig mot alkoholansökningar? Svaret är enkelt: Han är aktiv nykterist och låter uppenbarligen sin egen agenda och sitt eget tyckande vara vägledande för nämndens beslut. Att vara objektiv, se till kommunen, medborgarna och de egna väljarna är inget Björn gör som ordförande. Björn är ordentligt subjektiv i beslutsfattandet vilket säkert en granskning av tidigare ärenden kommer ge vid handen. Ska en sådan person vara ordförande i en nämnd?

Då undrar man varför har S placerat Björn som ordförande i en nämnd där han inte bara kan utan faktiskt i praktiken driver egna frågor? Visserligen driver S generellt en politik som aktivt stoppar, fördröjer och motarbetar stadens och kommunens utveckling men nu börjar det blir lite väl tydligt. Det står helt klart att mycket i Östersunds Rådhus skulle må bra av en ordentlig rotation och ett aktivt utbyte individer som inte längre klarar av att vara objektiva och arbeta för medborgarna och företagarna.

 

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons