Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Därför behövs Djurens parti

Annons

EU slutförhandlar nu ett av de största handelsavtalen i EU:s historia som öppnar upp för en enorm nötköttsexport från Argentina, Brasilien, Paraguay och Uruguay till EU.

Johannes Vigmo påtalar riskerna med handelsavtalet EU som bäst håller på och förhandlar fram med Argentina, Brasilien, Paraguay och Uruguay.Foto Jonas Ekströmer

Det pressar köttpriserna och tvingar djurindustrin inom EU att ytterligare effektivisera köttproduktionen vilket sker på djurens bekostnad.

Djurens parti behövs i riksdagen som en tydlig motvikt mot den globala köttindustrin, med ett marknadsvärde på över 700 miljarder dollar.

Trots att djurindustrin orsakar enorma mängder växthusgaser adresserar inte andra partier det viktiga arbetet med att minska denna sektor. Vi vill uppmuntra till produktionssätt som ser till den viktiga symbiosen med - och goda relationen till - andra djur och vår natur. Sverige bör stimulera företag med idéer som säkrar - och inte äventyrar - vår planets resurser och allas framtid.

Djurens parti vill genom ekonomiska styrmedel minimera konsumtionen av animaliska produkter, avskaffa subventionerna till djurindustrin och stimulera djurbönder till att ställa om till en vegetabilisk produktion.

Johannes Vigmo

Styrelseledamot Djurens parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons