Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Centern borde informera Lööf

Annons

Centens partiledare Annie Lööf har varit på besök i region Jämtland Härjedalen och gett förslag på reformer som hon anser att regionen bör genomföra.

Centerns partiledare Annie Lööf blev dåligt informerad av partikamraterna i länet, tycker David Adervall (S).

Om hon är rätt citerad i Östersundsposten kan man konstatera att hennes medarbetare har brustit när det gäller att informera och uppdatera henne. Hur hennes kunskaper räcker till att döma ut regionstyrelsens arbete är därför en gåta.

Region Jämtland Härjedalen har flest hälsocentraler i landet i förhållande till antalet invånare. Vi Socialdemokrater arbetar för att få vården så nära patienterna som möjligt, helst i deras hem. Några fler hälsocentraler, som Lööf föreslår, finns inte på vår önskelista. Framförallt om de inte klarar av att uppfylla kraven på vad en hälsocentral ska kunna erbjuda.

Bland annat ställs kravet på att en övervägande del av läkarna i tjänst ska vara specialister i allmän medicin. Anni Lööf anser att det i ett inledande skede ska räcka att vara allmänläkare och inte specialist. Här uppvisar partiledaren kunskapsbrister eftersom en allmänläkare är en specialitet bland cirka 50 andra specialiteter i Sverige. Den som är specialist i allmänmedicin kallas allmänläkare.

 

David Adervall (S)

Gruppledare regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons