Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget trovärdigt alternativ

Jag citerar Miljöpartiets hemsida: ”Elmarknaden måste fungera så att det blir dyrare att använda el när den är dyr att producera. Därigenom minskar elvärmen och då också marknaden för kärnkraft.”

Annons

Men trots de höga priserna på hushållsprodukten el så fortsatte folk att köpa hem den. Trots att den viktiga industriråvaran el nådde rekordpriser så fortsatte industrier att köpa in den.

Det fungerar så att när det är som kallast och mörkast är elförbrukningen som störst. Typfallet är ett hus som värms med en värmepump, men som inte klarar att värma huset när det är mer än femton, tjugo grader kallt. Då måste elpatronen gå igång med stödvärme och dramatiskt högre effektförbrukning.

Dessutom kräver kanske huset ett frostskydd i käll- aren och bilen kräver motorvärme. Men Miljöpartiet vill att när det går åt som mest el så ska vi klara oss utan kärnkraften. Vi ska inte heller starta några oljeeldade reservkraftverk, vi ska inte importera någon el (kol, gas och kärnkraft) och vi ska inte heller behöva lita på vindkraften, eftersom det inte brukar blåsa när det är kallt. Vi ska inte bygga någon vattenkraft eller effektivisera den som finns heller.

Därför måste priset på el vara så högt att folk slutar köpa el. Men det gjorde dom inte, folket alltså, så tydligen var elpriset ändå för lågt för att Miljöpartiets politik skulle fungera.

Få människor oroar sig för sänkta skatter. 

Vanliga skäl till oro bland folk är dyrare bensin, dyrare el och att förlora jobbet. Mera arbete ska Miljöpartiet ordna genom arbetstidsförkortning till 30 timmar per vecka. Det kanske fungerar, men de garanterar i alla fall dyr el och bensin.

Det står nämligen i partiprogrammet. Varje röst på sossarna är en röst på Miljöpartiet.

  Brainman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons