Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nytt från (S), (V) och (MP)

Inget nytt har kommit fram efter kommunfullmäktige som hölls veckan före (S), (V) och (MP): s beslut att tända gatljusen i Östersund skommun.

Annons

Torsdag 10 september beslutade kommunfullmäktige om budgeten för 2010. Då ville (S), (V) och (MP) inte satsa pengarna och tända gatljusen (trots att moderatkören sjöng Östersundsmelodin ”Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad”) !

Nu kan de helt plötsligt tända lysena. De kan ej rösta på alliansens förslag utan väntar en vecka med ett utspel för att det ska verka som de kommit på förslaget själva.

Förklaringen till att de kan tända gatljusen var känd redan vid kommunfullmäktige. Nämligen de 44 miljoner kronor extra alliansregeringen ger Östersunds kommun för 2010.

Regeringen delade ut dessa extra pengar för att ”skydda välfärdens kärna och undvika större uppsägningar inom kommuner och landsting då dessa får lägre skatteintäkter 2010 på grund av finanskris och lågkonjunktur”

Synd bara att (S), (V) och (MP) inte kan ta till sig de andra förslag vi i alliansen föreslog och som de röstade ned på kommunfullmäktige 10 september.

Nämligen: Inte lägga ned (som (S), (V) och (MP) vill) utan i stället satsa nya pengar på fritidsgårdarna, anställa fler skolsköterskor, ge fria arbetskläder till anställda i äldrevården/hemtjänsten och förskolorna, satsa på maten till de äldre/skolbarnen, skapa fler sommarjobb för ungdomar 2010, ge fler barn möjlighet att delta i Musik- och Kulturskolan och inte lägga ned biblioteken i Lugnvik och Brunflo. Dessa förslag röstade (S), (V) och (MP) nej till !!!

Var det för att det var dåliga förslag eller för att det var fel partier som kom med förslagen? Pengar finns till alla dessa saker i och med regeringens extra bidrag!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons