Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga aktivister bakom glasattacker

Annons

Efter alla rapporter om glasförgiftade kycklingar, är det nu en rad debattörer som utnyttjar situationen för egen politisk vinning. Men det är inte några djurrättsaktivister som utnyttjar dessa sjuka handlingar.

Tvärtom så finns det inga som helst belägg för deras inblandning i det hela.

Detta inser en seriös aktör, så som Svensk Handels Dick Malmlund. Samma ärliga uppsåt är det dock inte alla som har. Några som utnyttjat detta uppenbart psykiskt störda påfund, är istället moderata riksdagsledamöter, pälshandlare och allt för högervridna ledarskribenter.

Utan några som helst belägg angående skuldfrågan, uppmanar de till ”kycklingköp för demokratin”, de tar för givet vem som är skyldig med rubriker som ”bekämpa glasterrorn” och i ledarna breder de ut sig med målet att få till ett ökat avståndstagande från djurens rättigheter.

På Newsmill hoppas moderaternas ordförande i Justitieutskottet, Henrik von Sydow, att minkfarmning (!) nu ska skrivas in i FN:s deklarationer om de mänskliga rättigheterna.

Ser man på situationen som uppkommit, så är verkligheten alltså tvärtemot dessa debattörers tes. Det finns inga djurrättsaktivister som hyllar det sjuka sabotaget och utnyttjar det för att sänka kycklingindustrin. Däremot tycks det vara gott om samvetslösa debattörer som utnyttjar rädslan folk fått för glasbitarna, till att öka rädslan även för omtanke om djuren.

Det är riktigt lågt, och är det några åsikter vi bör ta avstånd från, så är det knappast oskyldiga djurrättsaktivisters – utan snarast denna feghet att slå på djuren, när det i själva verket är ens egen inskränkthet som borde ses över.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons