Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikea – inget att vara stolt över

Nu närmar sig juletid och julefrid i landet Sverige.

Annons

En del får mindre av den varan andra får mera. Ingvar Kamprad får väl kan man säga strumpan full. Ikea har nämligen gjort en vinst på 200 000 000 000 kronor på nio år.

Några som får och kommer att få lite mindre i sin julstrumpa är de drygt trehundra personer som har mist sina anställningar på ACB-laminat i Svenstavik och Brunflo.

I en artikel för en vecka sedan säger företrädare för Ikea att ACB-laminat, är inte längre en långsiktig leverantör då de inte kan svara upp mot Ikeas kostnadsmål.

Kvalificerad rappakalja. Det handlar om en differens på 5 miljoner per år på ett kontrakt på över 1 miljard.

Ingvar Kamprad och hans stolthet för snöd vinning gör det värt att offra över trehundra svenska anställningar i ett svep.

Nej! Ingvar Kamprad i våra ögon är ditt företag ingenting att vara stolt över från svenska arbetares sida. Detta är bara ett raden av ekonomiska beslut av otrolig betydelse som du och dina gelikar tagit som slår undan benen på svensk industri och dess anställda.

Vi från Jämtland önskar dig Ingvar Kamprad och dina aktieägare en riktigt god jul och hoppas att inte julstrumporna exploderar i ansiktet på er fulla av miljarder som de är.

Roger Johansson,

GS-facket Avdelning 14 Mellannorrland

J Ingvar Kamprad och hans stolthet för snöd vinning gör det värt att offra över tre- hundra svenska anställningar i ett svep.

Roger Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons