Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IG för ny allianslag

Annons

Jag har läst ett nytt lagförslag från alliansregeringen, som ska börja gälla från och med 1 juli år 2011; gymnasieelever ska inte ha någon möjlighet att läsa upp sina gymnasiebetyg på komvux.

Ska en 19-årig elev vara nöjd med betyget godkänt i hela sitt liv? Att en elev enbart får godkänt i en ämneskurs kan bero på sjukdom, studieförhållanden inom familjen, dålig kvalitet i undervisningen, mobbning graviditet med mera.  Men att kunskapsdörren ska vara stängd för en 20-årig elev för all evig tid är orättvist.

Resor till Storbritannien och USA kan höja elevens kunskaper i engelska språket och då borde det vara möjligt att läsa upp sina betyg? 

Enligt den nya skolreformen från och med år 2010 ska en elev inte tillgodogöra sig meritpoäng på sina gymnasiekurser som utfärdas före 2003, dessutom vägras de tilldelas en egen grupp inför antagningen 2010.

Skolministern måste vara medveten om att elever har studielån och offrat dyrbar arbetstid för sina gymnasiekurser. Att gymnasiekurser före 2003 har blivit värdelösa är mycket tråkigt. Elever som har pengar har råd att repetera sina gymnasiekurser.

  Objektiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons