Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I vårdnadstvister – se till barnen

Som farmor och farfar måste vi få skriva några rader om barns rättighet att träffa båda sina föräldrar.

Annons

 Vår son har en son som han efter domslut och mycken kamp får träffa varannan helg. Det är kanske inte så konstigt att många pappor tappar orken för att kämpa för sina barn, de kämpar och kämpar för att få ett bra umgänge med barnen, men då finns tyvärr mammor som sätter käppar i hjulet.

Sen står mammor och pratar strunt om att papporna aldrig hör av sig eller träffar sina barn, men det är kanske då inte så konstigt om det blir så. Tar pappor kontakt med socialtjänsten så får dom ingen hjälp utan hänvisas till den kommun där barnet är skrivet. När det så blir dags för samarbetssamtal så står socialtjänsten på mammornas sida. Hur ska papporna orka kämpa när de inte får hjälp från något håll?

Är det verkligen så illa att papporna ska behöva ta till dyra advokater när dom i stället kunde få lägga pengarna på sina barn istället? Vart har gemensam vårdnad tagit vägen? Har man gemensam vårdnad så ska man hjälpas åt, men tyvärr är det inte så i många fall.

Mamman skapar egna regler och bestämmer hur det ska vara. Pappan har inte en chans om han inte kopplar in advokat .

Man ska ju alltid se till barnets bästa, men tyvärr så är det inte så, för allt dumt som görs och sägs drabbar barnet.

Hoppas nu att ni som håller på så här tänker på hur ni gör. Det ni gör dumt, det gör ni mot barnen. Det är alltid barnen som hamnar i kläm, så tänk på deras bästa.

Socialtjänsten i alla kommuner bör skärpa sig, annars kan ni lägga ner allt som finns vad gäller samarbetssamtal när det ändå inte är gagn för den andre föräldern.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons