Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I morgon hänger grundlagen löst

Häromdagen var vänsterpartiets Jonas Sjöstedt på väg till Västsahara för att agera för Västsaharas frihet.

Annons

I Sverige kommer han i morgon att tillsammans med Socialdemokrater, Moderater, Folkpartister, Centerpartister, Kristdemokrater, Miljöpartister och resten av Vänsterpartisterna att rösta bort demokratin i Sverige genom att ändra grundlagen (Regeringsformen).

Vår grundlags portalparagraf, ”All offentlig makt utgår från folket”, får i stället innebörden att all makt överförs till EU. Så gott som dagligen får vi höra de nämnda partiernas företrädare hävda vikten av att andra länder inför demokrati medan de i Sverige gör allt för att avveckla den.

Därför är det en ödets ironi att det av alla de nämnda partierna som ständigt förbannar Sverigedemokraterna, blir det enda parti som kommer att värna demokratin genom att rösta nej till det liggande grundlagsförslaget.

Trots att det i direktiven till den nu avslutade grundlagsutredningen tydliggjordes att förslaget skulle föreläggas medborgarna, och riksdagsledamöterna därför haft skyldighet att informera dessa före valet och innan beslut fattades, har de helt försummat detta.

Det visar hur lite demokratin i verkligheten betyder för dem. I dag stiftar Bryssel (EU) 70 procent av våra lagar. Det innebär att man bryter mot grundlagen på det grövsta eftersom denna tydligt klargör att all offentlig makt utgår från folket. Så när en riksdagsledamot i fortsättningen talar om och påstår sig vilja sprida demokratin till andra länder i världen skall Du inte tro dem. De vill i själva verket avskaffa den. Det visar de tydligt den 24 november.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons