Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag dör 25 000 personer av svält

I dag den 16 oktober är utsedd till Världshungerdagen, men för världens hungriga är varje dag, året runt, en dag med svält eller hunger.

Annons

Miljöpartiets medlemmar vill som medmänniskor uppmärksamma Världshungerdagen och uppmana till solidaritet för världens hungriga. Enligt en ny rapport från FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) uppgår världens kroniskt undernärda till 1.2 miljarder människor idag. Över en miljard människor upplever hunger som en vardagsföreteelse och var finns räddningen, var finns vi och var finns våra staters ansvar?

Katastrofen är ett faktum varje dag då 25 000 människor dör av svält eller svältrelaterade sjukdomar dagligen, 14 000 av dessa är barn.

Världshungerdagen – World Food Day sammanfaller med det datum då FAO bildades 1945. Miljöpartiet uppmärksammar Världshungerdagen och manar till solidaritet för världens hungriga den 16 oktober. Redan en liten summa kan hjälpa stort, för 10 kronor får man 2 kilo mjöl i Somalia, för 20 kronor 1 kilo grötpulver, för 30 kronor en veckoranson energikex, för 200 kronor utsäde och redskap för en familj i Mozambique. (Uppgifterna kommer från Rädda Barnen.)

Miljöpartiets politik internationellt, i EU, Riksdag, kommuner och landsting/regioner utgår från solidaritet med människor världen över. Välkomna att vara med oss i det arbetet. Vi skänker 10 kronor per medlem till Röda korsets hungerprojekt, och uppmanar andra partier att göra samma sak.

Miljöpartiet de gröna i Jämtlands län

J Över en miljard människor upplever hunger som en vardagsföreteelse och var finns räddningen?.

Miljöpartiet de gröna i Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons