Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur vill vi ha det?

Annons

Regeringen satsar på barn och ungdomar i Sverige och i Strömsund. I den budget som den nya samarbetsregeringen lagt fram finns en hel del prioriteringar som gynnar våra barn och unga. Mindre barngrupper och därmed högre personaltäthet inom förskolorna är ett välkommet initiativ som ger både barn och personal inom förskolan en bättre tillvaro. Under 2015 satsar regeringen 415 miljoner extra för detta ändamål och 2016 och framåt dubblerar man anslagen. För Strömsunds kommun innebär det extra bidrag till våra yngsta invånare inom förskolan.

Strömsunds kommun erbjuder barnomsorg på kvällar, nätter och helger. I ett modernt samhälle ska det gå att kombinera föräldraskap och förvärvsarbete. Ensamstående föräldrar som jobbar obekväm arbetstid ska inte behöva avstå arbete för att det inte finns barnomsorg. I dag har matvaruaffärer öppet till 22.00 på kvällarna, många jobbar natt inom vård och omsorg och då måste samhället anpassa sin service utifrån de behov som finns. Regeringens budgetförslag innehåller nu ett stimulansbidrag till kommuner som erbjuder dessa tjänster.

I Strömsund har vi sedan en tid tillbaka avgiftsfri kulturskola! Nu vill regeringen satsa ytterligare 25 miljoner kronor för att stärka kulturens roll i skolan.

I morgon är det budgetomröstning och riksdagen beslutar då om Sveriges framtid. Vilken framtid vill du ha?

Susanne Hansson (S) kommunstyrelsen Strömsunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons