Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska vi orka åka så långt?

/

Jag är en tjej i sjuan på Centralskolan i Hoting. Förslaget om att Hotings och Backes högstadium ska flyttas till Vattudal i Strömsund gillar vi inte.

Annons

Tänk på alla elever som får åka sammanlagt fyra timmar och 20 mil dagligen! Och de elever som håller på med sport på fritiden och efter skolan, hur har ni tänkt att vi ska hinna med det? Och vissa elever har djur som måste tas hand om, vi måste ju också få tid med familjen och läxor. Dagarna kommer att bli mycket längre och med mycket tidigare morgnar. Vi kommer helt enkelt inte orka skolan, bussen och läxor. Det finns risk att allt fler elever skolkar och struntar i skolan. Det är respektlöst att låta barn mellan 12 och 15 år ha så långa arbetsdagar. Skulle ni acceptera arbetsdagar på 11,5 timmar?

Lars-Erik Bergman sa i tidningarna: ”Eleverna kommer ändå att gå gymnasium här så det är lika bra att de kommer hit redan nu”. Men tänk på de personer som inte ska gå i Strömsund, och när vi börjar på gymnasiet så har vi möjligheten att skaffa lägenhet/elevhem eller annat boende men den möjligheten har vi inte nu utan vi blir tvingade att tillbringa fyra timmar på en buss. Hoppas att det kommer fram en bättre lösning på det hela, för detta är inte acceptabelt.

Lovisa Harrysson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons