Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska Bräcke kunna spara?

Annons

Till Bräcke Kommuns politiker. I Bräcke Kommun står vi inför stora besparingskrav, precis som hos så många andra kommuner. Regeringens politik och omvärldens ekonomiska situation påverkar till stor del detta, men inte allt.

Vi, medlemmar i Kommunal och anställda inom vården i Bräcke kommun, förstår inte hur vi ska kunna genomföra så stora besparingar när brukarna (medborgarna) redan i dag inte får den service dom har rätt till. När tiden inte räcker till så prioriteras redan i tidigt skede till exempel promenader, rehabilitering och samvaro bort. Inom handikappomsorgen dras det ner i bemanning så medborgarna/brukarna inte får goda levnadsvillkor utan mer och mer bara blir förvarade och vi som personal får mer och mer ensamarbete. Att vilja göra ett bra jobb, men inte få möjlighet att göra det är nedbrytande.

Har Kommunals medlemmar inte rätt till en smärtgräns? Hur låg får bemanningen vara? När blir det kränkande för både oss anställda och brukarna?

Kommunals medlemmar kräver härmed av Bräcke Kommuns politiker att ni tar beslut om att sänka besparingskravet inom vård och omsorg för att behålla den nivå på service och omvårdnad som finns i dag. Samt att vi som anställda inom vården får en anständig arbetsbelastning och arbetsmiljö.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons