Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet inte ute för fängelset

Det verkar som den allmänna jämtländska mentaliteten är att ge upp. Nu senast beträffande det här med fängelsebygget.

Annons

Men inget beslut har ännu fattats av kriminalvården om detta bygge så det finns inget skäl att ge upp.

Sannolikt ligger Verksmobygget skapligt till i denna process att få byggas. Nya fängelseplatser inklusive häktesplatser behövs nämligen efter att gamla 1700–1800-tals fängelser skall rivas.

Trots att det är knackigt med pengar inom kriminalvården i dag så måste nämligen cirka 2 000 nya platser skapas till år 2014. Kriminaliteten har trots allt inte minskat.

Först i kön att byggas står den färdigprojekterade Verksmoanstalten, som redan kostat 155 miljoner och där det bara är att sätta spaden i jorden och börja bygga på den färdigröjda tomten i Verksmon. Så nu ni kommuntjänstemän, lokalpolitiker och riksdagsmän i Östersund. Se nu med edra kontakter uppåt i hierarkin till att bygget kommer igång. Allt annat skulle vara ett osannolikt svek.

Låt nu inte lobbande centerpartistiska landshövdingar i norr och energiska kommunalråd i söder blåsa Östersund på denna guldkantade verksamhet som skulle ge 300 arbetslösa byggarbetare jobb i några års tid samt därefter nästan lika många övrigt anställda inom murarna år ut och år in.

Insatt 2010

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons