Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högre pension bra för samhället

Det skrivs och pratas varje dag om skatter och olika sänkningar och avdrag, framförallt för de som har jobb.

Annons

Vad gäller skattesänkningar framhåller alliansen att de största gått till pensionärerna. Det hörs ju väldigt bra, men verkligheten för så gott som alla pensionärer är att vi i år, och troligen de närmaste åren, får allt mindre i vår börs.

Titta på våra orangea kuvert.  En nettopension ifjol på 10 000 kr och nu 100–150 kronor mindre varje månad kan tyckas vara småpengar och det är det givetvis för de som  sitter i riksdag och regering och löntagare som fått ytterligare jobbskatteavdrag. Men för en pensionär är skillnaden stor eftersom hyres- och prisökningar drabbar alla. En motivering till alla steg i jobbskatteavdragen är bland annat att få en ökande konsumtion och därigenom flera jobb. I praktiken verkar jobben utebli och de som fått rejäla skattesänkningar placerar dessa i fonder och sparande. Skulle däremot pensionärerna få flera hundra mer varje månad skulle konsumtionen få en rejäl skjuts framåt. Inför höstens val borde alliansen verkligen ta en rejäl fundering över pensionärerna villkor. Alla partier bör komma ihåg att pensionärerna är en mycket stor väljargrupp, som känner sig alltmer åsidosatt och som väntar sig antingen rejäla höjningar av pensionen eller skattesänkningar i paritet med löntagare.

  Pensionär född -38

J Alla partier bör komma ihåg att pensionärerna är en mycket stor väljargrupp, som känner sig alltmer åsidosatt och som väntar sig antingen rejäla höjningar av pensionen eller skattesänkningar i paritet med löntagare.Pensionär född -38

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons