Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp de hungriga fåglarna

/
  • Vi behöver alla småfåglar. Börja mata dem igen, skriver insändarskribenten.Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Annons

De styrande i kommunens bostadsbolag har beslutat att de som hyr lägenheter inte får ge de stackars fåglarna mat, frön och dylikt. Vi ska slänga mat i stället. Fåglarna får frysa ihjäl! De klarar inte vintern och den bistra kylan i vårt klimat. Är vi så egoistiska att vi inte kan hjälpa de som har det klent med mat? Vi svenskar som är så generösa med pengar till insamlingar åt de som har det svårt, varför kan vi inte hjälpa de små fåglarna?

Är ni rädda för möss och dylikt och att fåglarna bajsar ner lite? Vi kan väl städa upp efter dem, likaväl som vi städar upp efter hundar.

Apropå hundar! Varför köper hundägarna plastpåsar till hundbajset när de sedan slänger påsen överallt, utom i soptunnan? Finns det för få tunnor?

Låt bajset ligga om det är på lämpligt ställe. Då blir det torrt och förvandlas i stället till gödsel. Bajset i påsen torkar inte! När någon kliver på den så spricker påsen. Usch, vad äckligt!

Vi bör och får inte ändra den ekologiska balansen. Vi behöver alla småfåglar. Börja mata dem igen! Det finns inte så många!

Ställ i ordning fågelutfodring i denna stad!

En djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons