Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellstrand svamlar om skolan

Annons

Till alla beslutsfattare som vet att en ny friskola är ett bättre alternativ än Duveds skola för barnen i Åredalen med omnejd. För några veckor sedan framkom det att Åre politiska majoritet gärna ser att skolföretaget Prolympia startar friskola i Duved. Kommunalrådet Hellstrand säger att en friskola skulle vara ett bra komplement till den kommunala skolan. Hon tror att en friskola skulle kunna locka fler familjer att flytta till kommunen. En friskoleetablering är dessutom spännande, tycker Hellstrand.

Själv tycker jag Hellstrands friskoleutspel är skrämmande, inte spännande. En friskola i Duved blir aldrig ett komplement, eftersom en friskola i byn förutsätter en nedläggning av Duveds skola. Att en friskola skulle locka fler familjer till Åredalen är en floskel. Åre har inte inflyttning på grund av skolan, det är Åreskutan och Mullfjället som drar och det vet Hellstrand.

För mig väcker däremot en friskoleetablering massor av frågetecken. Vad händer med elevhälsan, Duveds nya matsal, skoltaxin och kulturskolan, och vad händer med fritids och det blir en friskola i Duved. Hamnar fritids i Åre, Undersåker eller Järpen? Och hur blir det egentligen med komplements- och valfrihetstanken för alla elever i Nordhallen, Storlien och Saxvallen?

Avslutningsvis skulle jag vilja veta vad frisskolan Prolympia, med idrottsprofil, kan tillföra Åre/Duvedsområdet? Dalgångens idrottsföreningar mönstrar redan i dag upp fotboll, skidor, skridskor, klättring, innebandy, sport&lek, orientering och terränglöpning. Här finns sport så det räcker och i flera fall drivs sportaktiviteterna på yttersta elitnivå.

J Själv tycker jag Hellstrands friskoleutspel är skrämmande, inte spännande. En friskola i Duved blir aldrig ett komplement, eftersom en friskola i byn förutsätter en nedläggning av Duveds skola.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons