Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har parasiterna överlevt vintern?

/

Annons

Vad tyst det blev om parasiten. Lever den eller har den bara krupit in i sitt skal för att vila? När vårsolen tittar fram kanske parasiten kvicknar till igen.

Det sägs ju att den skall tåla såväl värme som kyla.

Vad händer när alla skidspåren i ÖSK-terrängen börja smälta. Du vet kanske inte att allt vatten som används till snökanonerna är samma vatten som det vi använder till våra hushåll. Allså ”rent” hushållsvatten från cisternen uppe vid elljusspåret. Tonvis av snö har alltså tillverkats och sprutats ut i terrängen för att användas till skidspår eller lagras i en stor hög för att användas till nästa skidsäsong. Nog hade det väl blivit billigare för skattebetalarna om det dragits en ledning direkt från Storsjön vid Göviken och upp till skidstadion.

Men nu var det frågan om vad som händer med allt smältvatten från skid- området vid ÖSK, som normalt rinner ned mellan Ica-Maxi och fotbollsarenan, och sedan via bäcken ner i Storsjön. Har parasiterna överlevt vintern i snön och strömmar med vårsmältningen ner i Storsjön.

Vem kan svara på om parasiterna har överlevt vintern och kommer att strömma ut i Storsjön? Tacksam för svar från ansvarigt håll.

Bengt Brügge, ÖSK-are

J Vem kan svara på om parasiterna har överlevt vintern och kommer att strömma ut i Storsjön med vårsmältningen?

Bengt Brügge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons