Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här lär ni er design

Plusgymnasiet ansökte, och fick avslag, att få starta en Design/stylistutbildning i Östersund. I LT förra veckan fanns en insändare i ärendet.

Annons

Eleverna skrev att det närmaste design som finns här i Östersund, är ett program där eleverna lär sig väva. Vi, rektor och lärare vill gärna bemöta insändaren. Mode & Design, som ligger under Jämtlands Gymnasiums Hantverksprogram, erbjuder bland annat grunderna i klädsömnad, mönsterkonstruktion, fack- och modeteckning.

På M&D jobbar vi i allra högsta grad med att sy kläder. Vi försöker ge eleverna en textil grund att stå på, och ge dem kompetens att söka vidare till högskola. Vi har under åren utvecklat och förändrat vår utbildning för att bemöta elevernas efterfrågan. Trender förändras, och eleverna ska kunna påverka utbildningens utformning.

Vi jobbar även med återbruksprojekt utanför skolan, dels med Röda Korset och nu senast med reklamerade kläder från butiken Ruth med flera. Båda dessa projekt har utmynnat i modevisningar både i skolan och nere på stan.

Vi på Mode & Design tycker det är tråkigt att inte rätt information om våra gymnasieprogram når fram till allmänheten och målgruppen. Vi som personal kan bemöta insändare, se över vår information, och även erbjuda elever att besöka oss. Då kan du som elev följa undervisningen, ställa frågor och göra en bedömning av hur det verkligen är. Gå in via vår hemsida (www.jgy.se) och kontakta oss.

Birgitta Lundmark, rektor, Annika Högbom, textillärare, AnnKatrin Wiberg, textillärare, Ingrid Torfjäll, textil- och svensklärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons