Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häpnadsväckande om Uitto

Professorn vid Mittuniversitetet Marie-Louise von Bergman-Winberg uttalar sig i LT den 11 mars om tillståndet i Ragunda kommun och i samma artikel luftar hon också sina privata åsikter om tillståndet i landstinget, där hon ger Robert Uitto stort beröm för hans samarbetsförmåga med oppositionen.

Annons

Jag har inget emot att ge beröm – ”men äras den som äras bör”. Professorn menar att Uitto inviterat den borgerliga alliansen i landstinget, till samtal för att lösa landstingets – under årtionden – dåliga ekonomi. Detta är inte sant.

I fallet landstinget är professorn vid Mittuniversitetet uppenbarligen mycket dåligt påläst!

Sanningen är att vi i juni 2009 hade drygt 40 ändringsförslag i landstingsplanen. Samtliga röstades ner av S, V och Mp. I ivern över att få rösta ner alliansen, avslog också S, V och Mp en formulering i ändringsförslagen, som gick ut på att det offentliga ska finansiera sjukvården!

Det är sant att vi i den borgerliga gruppen, tillsammans med den socialistiska majoriteten suttit vid samma bord och arbetat fram en sparplan i det så kallade omställningsarbetet. Att det skulle vara Uittos förtjänst att vi satt med, är ett häpnadsveckande uttalande av professorn.

I september 2009 ville C, M, Fp och Kd återremittera delårsbokslutet för en djupare analys, när vi såg att ekonomin var på väg helt över styr. Dessa önskemål röstades omedelbart ner av S, V och Mp. Således ville vi i alliansen ta ansvar, men förvägrades det av S, V och Mp.

Christer Siwertsson (M), gruppledare i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons