Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkansson borde veta hur det fungerar

I en insändare 24 aug undrar Håkan Håkansson om Åre kommun är sparsam eller slösaktig. Han hänvisar till en undersökning som jag inte sett, men de procenttal som nämns ser märkliga ut.

Annons

Mellan 1998-2008 har mycket hänt i den kommunala vardagen. Kommunen har fått fler uppgifter. Åre kommun har ökat sin befolkning markant och budgetsumman har växt.

Vård, omsorg och skola har under den perioden ökat sin andel av den kommunala budgeten. Vilket enligt insändaren tyder på att vi är en sparsam kommun som satsat på rätt saker.

Håkansson tar också upp en skröna som även tidigare florerat i insändare. Han påstår att det finns anställda i kommunhuset som inte har något att göra på jobbet och att det skulle finnas en policy att tjänstemän i förvaltningen inte får sägas upp.

Det är naturligtvis helt fel.

De som arbetar inom förvaltningarna har alla relevanta arbetsuppgifter. Trots det ligger det ett kostnadsminskningskrav även på den delen av kommunens verksamhet.

Eftersom Håkansson är medlem i ett av allianspartierna och deltar på partimöten borde han ha klart för sig hur kommunen fungerar och att nämnda policy är ett fantasifoster.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons