Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör som Mahatma – ät vegetariskt

Annons

Allt fler har de senaste decennierna övergått till en vegetarisk livsstil. Den främsta orsaken torde vara att man inte vill äta muskler från djur som i de flesta fall utsatts för lidande. Det är dessutom sedan länge känt att kött orsakar olika sjukdomar. Studier har visat att vegetarianer löper 40 procent mindre risk att drabbas av cancer än de som äter kött.

Vidare är köttproduktionen en av de främsta orsakerna till miljöförstöring, bland annat genom regnskogsskövling för betesmark och enorma utsläpp av kväve och ammoniak. Genom att minska på köttkonsumtionen, och helt sluta äta kött skonar man förstås många djurs lidande, men även sin hälsa och miljön. Den 1 oktober är det Vegetariska Dagen. Dagen därpå är det Mahatma Gandhis födelsedag, och även Lantbruksdjurens Dag. Skänk dessa dagar en tanke åt de djur som föds upp under fruktansvärda förhållanden för att bli föda, och fråga er om det är rätt att plåga och döda. Låt bli kött dessa dagar. Varför inte ta tillfället i akt att börja med vegetarisk kost?

Det finns ingen anledning till att äta kött, men många anledningar till att låta bli. Lär av Gandhi om hur man ska behandla sina medvarelser.

Gandhi har sagt: En nations storhet och dess etiska framsteg kan bedömas av hur man behandlar sina djur. Tänk på det.

Henrik Scheutz, medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons