Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giriga folkvalda

Annons

Vi får läsa att den socialdemokratiske riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson (känd från TV: s program ”Robinson”) vill hyra ut sin lägenhet och sitt fritidshus till så oskäliga hyror att till och med den mest girige måste rodna.

En ordförande i ett politiskt ungdomsförbund dömdes för fylleri, hot med mera för cirka ett år sedan. Nu har denna person premierats med att bli rektor för en folkhögskola.

En ordförande i ett politiskt ungdomsförbund fifflade i ett län med medlemssiffror för föreningen, för att därigenom komma över högre statsbidrag. Som tack för visad omoral är denne person nu uppsatt som kandidat till EU-parlamentet!  Ett stort antal av EU-parlamentarikerna har för egen vinnings skull på ett otillbörligt sätt tillskansat sig skattebetalarnas pengar på sammanlagt drygt en miljard kronor.

Såväl socialdemokrater som konservativa i parlamentet har valt att mörklägga bedrägerierna.

Detta är bara några få exempel vad det är för personer som företräder oss i riksdagen, EU-parlamentet etcetera. Måttet borde vara rågat för länge sedan. Hur skall jag som medborgare känna någon som helst tilltro till våra folkvalda institutioner så länge man ignorerar såväl omoraliska som klart kriminella handlingar?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons