Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskt av Aftonbladet

Annons

Aftonbladet hade ett inlägg, skrivet av Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson, vilket upprörde stora delar av mediavärlden och många politiker. Det märkliga var att ingen har försökt bemöta hans åsikter om muslimer, som de framkom i artikeln. I stället har man stormat mot att han överhuvudtaget fick tillfälla att framföra åsikterna i en riksomfattande tidning.

Nu kan ju inte vi ”vanliga okunniga” ta ställning till om det han säger har full sanningshalt. Själv uppfattar jag hans åsikter som tämligen samstämmiga med de åsikter som många i Sverige har om muslimer. Själv har jag inte haft någon egen närmare kontakt med muslimer, så jag kan varken säga emot eller hålla med, jag vet bara vad massmedia rapporterar, och det är mest om ”fundamentalister” och självsprängare, och de torde inte vara i majoritet i vårt land.

De flesta inom media och politikervärlden som reagerat mot artikeln tycks knappast ha läst den mer ingående, ty då borde de väl ha beslagit honom med att fara med osanning, om han nu hade torgfört sådana? Att försöka tysta en obekväm meningmotståndare, som de gör genom att försöka hindra hans åsikter att få komma till kännedom, är väl verkligen odemokratiskt. Bättre är väl att bemöta honom med sakliga motargument. Jag anser att Aftonbladets och dess ansvarige utgivares tilltag var ett friskhetstecken.

BeÅ Wass, fortfarande Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons