Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågorna avgör var MP står

Svar på insändare från Finn Cromberger 6 mars. Cromberger frågar om Miljöpartiet är ett socialistiskt eller borgerligt parti. Svaret är att vi inte är någotdera.

Annons

Jag förstår att det känns frustrerande för en folkpartist som sitter fast i Alliansen, att det finns politiker som ser saken mer pragmatiskt än den klassiska höger-vänsterskalan. MP samarbetar i majoritet i många kommuner och landsting, i ungefär hälften med Socialdemokraterna, och i hälften i en annan sammanslutning; Alliansen, lokala partier eller blocköverskridande.

Vi samarbetar helt enkelt i den konstellation där vi får mest utrymme för vår politik. Det enda parti som vi tydligt tar avstånd ifrån är Sverigedemokraterna.

På lokalt plan kan det ofta röra sig om hur man ställer sig i enskilda frågor av stor lokal betydelse, exempelvis byskolor, satsningar på infrastruktur eller annat. Att det är så man resonerar i kommunerna borde en erfaren politiker som Finn Cromberger veta.

MP har alltid följt en tydlig ideologisk linje i sin politik, och nu visar opinionssiffrorna att det har lönat sig.

Att förenkla den politiska bilden till en höger-vänsterskala är att underskatta väljarna.

Jag tror att våra medborgare är värda en mer nyanserad politisk diskussion än att sätta en röd eller blå stämpel på olika partier.

Karin Thomasson, (MP), taleskvinna i Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons