Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågor som söker svar

Människor har olika åsikter om saker och ting i samhället, och det är inte konstigt. Vår uppfattning om verkligheten bildas genom påverkan. Alla påverkar vi, och alla påverkas vi.

Annons

Medias roll är att se till att grundläggande värden som åsiktsfriheten, tryckfriheten och yttrandefriheten bevaras. Därmed måste media tillåta att alla möjliga åsikter om saker och ting får komma fram. Detta oavsett mediernas politiska färg. Naturligtvis får personangrepp, förtal och liknande aldrig förekomma i insändare. Det finns ett antal icke-frågor, som sällan verkar få debatteras seriöst. Hit hör abortfrågan. Vi har en abortlag i Sverige. Är denna bra eller bör den ändras på vissa punkter?

Hela abortlagstiftningen bör kanske ses över och utvärderas? Har ett mänskligt liv några rättigheter eller ej? Vanliga problem för kvinnor som genomgått abort? Ja, man kan ha olika åsikter om detta. Men frågan som sådan måste få debatteras. Detta var ett exempel. Här ställdes ett antal frågor, men inga svar gavs. Det var heller inte avsikten just nu. Den debatten tar vi en annan gång. Välkommen även du att debattera icke-frågorna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons