Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvånande Wessén

Hans Wessén har i tidigare insändare uttryckt sina upplevelser efter en mandatperiod i kommunfullmäktige (KF) i Strömsund.

Annons

Efter kritiska insändarsvar uppmanar han mig att som ordförande för Socialdemokraterna dementera att han hört sig för om uppdrag hos oss. Tyvärr kan jag inte göra det.

Det är helt riktigt att Wessén fått frågan om att gå med oss socialdemokrater eftersom vi uppfattat att han delat vår ideologi.

Nu närmar vi oss nästa val. Partierna arbetar internt med kandidater till olika uppdrag som ska besättas efter den 19 september 2010.

Jag blev överraskad när Wessén hörde av sig i oktober 2009 och intresserade sig för tillsättandet av poster i ledande position. Plötsligt kunde han tänka sig att bli socialdemokrat. Ja, villkorat med ett påföljande uppdrag förstås. Så blev det inte.

I vårt parti utses man av medlemmarna och väljas under demokratiska former.

När jag förklarat dettafick jag till svar att han inte var intresserad.

Med detta som bakgrund blir jag något förvånad över Wesséns upprördhet när (S) vill ta över politisk tid från alliansen. Kommunen styrs med en (S)-budget. Att avstå från politiskt arbete i en omfattning av 50 procent är både odemokratiskt och oansvarigt. KF har beslutat att det politiska arbetet ska ha en viss omfattning.

Det ska göras ett politiskt arbete till nytta för invånarna. Det ansvaret är vi beredda att ta.

Susanne Hansson, ordf Socialdemokraterna i Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons