Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvånande okunnigt av SD

När etablerade partier uttrycker sin förfäran över Sverigedemokraternas (SD) strategi att kandidera i 250 av Sveriges 290 kommuner i valet 2010 väcks frågor.

Annons

Varför vänder erfarna politiker ryggen åt partier med avvikande ideologier istället för att öppna den politiska arenan för konstruktiv debatt? Frågan aktualiserades när jag fick ett utskick från Sverigedemokraternas lokalavdelning i Strömsund, som visade vad Mikael Sävbom och Peter Dahlstedt vill åstadkomma som SD-politiker i Strömsunds kommun.

Om partier med mångårig demokratiseringsprocess i bagaget vägrar bemöta SD inför höstens val med motiveringen att dom inte är rumsrena riskerar man att allmänheten uppfattar kommunpolitiken i Strömsund som lättvindig.

Jag uppmanar alla som sitter i kommunfullmäktige att engagera sig och ta debatten med SD gällande kommunpolitik, visioner och budget, annars är demokratin satt ur spel.

Jag förvånades över Mikael Sävboms okunskap i måndagens radiointervju. Han sade sig sakna information om hur kommunens pengar fördelas samt antalet administratörer kontra personal gällande vård- och omsorgsverksamheten. Informationen som han säger sig inte har tillgång till, är offentlig och går enkelt att ta del av genom att exempelvis läsa årsredovisning 2009.

Hans Wessén, kommunfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons