Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnyelsebar energi är framtiden

Förnyelsebar energi är framtiden. Det är bra att stora satsningar görs av regeringen på bland annat bioenergi, vindkraft och solenergi.

Annons

Satsningen på miljöbilar känns också helt rätt. Tack vare miljöbilspremien har vi gått från 23000 miljöbilar till 300000. Vi kan alla vara med och göra något för att ställa om till ett grönare samhälle. Energieffektivisering är ett sådant område.

Man kan förresten inte låta bli att fundera på vad lite Socialdemokraterna har åstadkommit under alla sina år vid makten. Det har gått trettio år sedan folkomröstningen om kärnkraft. Under dessa trettio har Socialdemokraterna regerat och regerat, men inte har man på något sätt fört oss alla in i ett miljövänligare samhälle. Tvärtom. 

Den nuvarande regeringen tar det hela på största allvar och satsar medvetet på förnyelsebar energi. Och på att inga statliga pengar ska ges till ny kärnkraft. Utan statliga finansiering får kärnkraften bära sina egna kostnader på marknadens villkor. Det kommer att bli mycket kostsamt att bygga ny kärnkraft och det leder till att det blir mer attraktivt att vilja investera i förnyelsebar energi.

Tony Englund, alliansvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons