Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna ska betala räddningen

Annons

Sitter och läser en insändare skriven av Gunnar Jansson ang skoteråkarna i tisdagens tidning gällande i Ytterocketrakten och deras åkande på is och vatten.

Var upp till Västfjället för några veckor sedan och fiskade och där blev varse dessa så kallade. ”offled-åkare ”med sina häftiga maskiner. Det är inte bara på öppet vatten dessa marodörer färdas. Deras framfarter ”offled” dvs. utanför lederna är framkallande av avsky för våra exemplariska skoteråkare. Jag förstår inte att deras föräldrar sponsrar dessa ungar med pengar till skotrar och bensin som åsamkar kommun och landsting i räddningskostnader som nu måste bli nån ändring på.

Detta skall gälla även dessa offpistskidåkare från andra orter av landet som kräver räddningstjänster, det ska gälla båtfylla som orsakar räddning samt även skotermarodörer och dessa som ger sig ut i fjällen på skidor trotts varningar och som åsamkar räddningskänsterna i våra kommuner en massa obehag och kostnader och risk för eget liv.

Nä, låt dessa föräldrar som inte vet bättre och som sponsrar dessa med medel till skotrar bla. stå för vartenda öre som alla räddningsaktioner för dessa element kostar samhället.

Dummaste föräldern är inte född än så passa er! Det kan bli dyrt i längden med dessa föräldrar. för dom vet ju bäst också .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons