Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folksam slår undan fötterna för oss äldre

När man tecknar en försäkring ingås ett avtal mellan kund och försäkringsbolag.

Annons

De PRO-medlemmar som via Folksam tecknat gruppliv har gjort det utifrån den presentation som gjorts av Folksam, bland annat muntligt samt via försäkringsfolder. Där anges prisbasbelopp som grund för ersättningsnivå. Vi har aldrig hört att det är en riskförsäkring, det är kanske sånt som står i det finstilta. Det är nog fler än vi som inte förstått det. Informationen kom via radion den 22 oktober 2009 då Lotta Bromé intervjuade en chef på Folksam samt i Plus samma kväll.

Nåväl, det avtal som vi ingått gäller tydligen inte längre.

Vi har fått ett vänligt brev från Folksam, Anders Olsson, där Folksam meddelar att ersättningsnivåerna minskas rejält. Innebörden blir att de som varit kunder länge missgynnas och känner sig lurade.

Folksam avslutar sitt brev med du är en värdefull kund för oss och vi i Folksam är måna om att du har ett bra försäkringsskydd. Vi hoppas du har förståelse för att vi genomför dessa förändringar. Ord som känns ironiska.

Vi har förståelse för att förändringar kan ske under resans gång men inte att Folksam slår undan fötterna på så många äldre trogna kunder. Och tillika skyller på de yngre pensionärernas ovilja att teckna grupplivförsäkringen. Därmed fråntar sig Folksam allt ansvar och det känns som företaget inte har några etiska regler att hålla sig till. Enda svaret från Folksam är att riskförsäkringen måste bära sina egna kostnader.

Förstår Folksams styrelse verkligen vidden av sitt beslut. Vi är många i PRO och vad vi vet så finns det fler försäkringsbolag.

Solfrid Bäckman, Barbro Höckert, PRO-are

J Vi har förståelse för att förändringar kan ske under resans gång men inte att Folksam slår undan fötterna på så många äldre trogna kunder.

Solfrid Bäckman, Barbro Höckert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons