Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folklig präst sabbade högmässan

Jag blev verkligen illa berörd efter mitt besök i gudstjänsten i Ragunda kyrka på påskdagen. Hela gudstjänsten utvecklades till hela havet stormar. Det som jag sett fram emot som en lugn stund av ro och andakt på kyrkans viktigaste dag gjorde mig både arg och ledsen.

Annons

Först glömdes predikan helt bort av prästen som efter en stund kom på sin blunder och började predika på en åtminstone för mig helt okänd plats i gudstjänsten.

I övrigt lyckades prästen i ett försök att vara folklig prata sönder stora delar av gudstjänsten.

Som kronan på verket kom så avslutningen av gudstjänsten då hela församlingen uppmanades stå upp och hurra för prästen i fråga som visst skulle fylla jämna år.

Folklighet i all ära men det här gick bara för långt. Förlåt min eventuella okunnighet men jag trodde det var Jesu uppståndelse vi skulle fira och inte prästens födelsedag.

Det hela avrundades med att prästen lämnar gudstjänsten i flygande fläng innan den ens är avslutad för att hasta till något annat. Så uppbokad får man helt enkelt inte vara att man bara springer i väg innan kören sjungit klart och postludiet spelats. Skandal Ragunda församling! Det här var varken kul eller folkigt. Bara prov på nonchalans och respektlöshet mot oss som kommit. Tro inte ni får mera folk i kyrkan genom att göra så här. Jag vet inte hur det fungerar numera i kyrkan men förr brukade sådant här anmälas till biskop och domkapitel.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons