Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus i Strömsund nödvändigt

Annons

I dag behövs det bidrag till idrottsförbunden som idrottsföreningarna i sin tur kan ta del av. Det ska vara prioriterat på inriktningsmål och utvecklingsområden. Jag anser att detta är viktigt både för idrotten och hälsan och självklart för de som verkligen vill satsa och där entusiasmen finns.

Det behövs även en plats där olika föreningar kan få vara, planera, ha möten och så vidare. Som tur är har vi ett Folkets hus i Strömsund som är mycket uppskattat. Föreningslivet hade aldrig varit så blomstrande om inte Folkets hus funnits. Där hålls det även olika aktiviteter som Popsnöret, en musiktävling som lokalbandet Norrland anordnar en gång i månaden. De tar in lokala artister som visar upp sig och svarar på frågor. Det anordnas även dans och fika ibland samt discon för ungdomarna.

Jag tycker att det är jättebra att det finns någonting för båda unga och gamla som de kan dra nytta av. Man har verkligen en bredd på perspektivet. Det är positivt att man har börjat med discon med tanke på ungdomarna och då även veta vart de flesta befinner sig någonstans.

Skulle Folkets hus försvinna skulle detta vara en oerhörd skam för glesbygden som vi i dag lever i. Det skulle inte på något sätt göra saken bättre utan bara försämra situationen.

Malin Axelsson ungdomskandidat på Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Strömsund. SSU ordförande.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons