Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fluor inte alls bra

/

Annons

Ända sedan barnsben så får vi lära oss att fluor är bra för tänderna, det stärker emaljen och minskar risken för hål. Jag trodde också på det. Och har gjort i alla år, men inte nu längre. Faktum är att om du Googlar på fluor finner du mängder med info om hur farlig fluor är.

2006 gjorde toxikologen Donald R. Taves och ”National Research Center” en noggrann studie av fluor och presenterade en rapport på 450 sidor i vilken de bland annat beskrev att den mängd fluor som tillsätts i dricksvatten i USA definitivt skadar tänder och skelett. Professor Robert L. Isaacson i samma grupp förklarade att fluor också kan förändra receptorerna i hjärnans celler.

År 1993 gjorde man studier i USA, Indien och Japan där man undersökte 445000 barn som bodde i områden med naturligt höga halter av fluor i dricksvattnet. I samtliga fall utgjorde en högre fluorhalt i dricksvattnet fler hål i tänderna.

Jag ber dig, Googla fluor och bilda dig en egen uppfattning om det ifall det är något du vill använda eller inte. Om inte så finns det florfria tandkrämer på hälsokost. Och alla ni tandläkare som propagerar för användning av fluor (eftersom ni fått lära er att det är bra under er utbildning) snälla kolla upp det. Bara för att man lärt sig något en gång betyder det inte att det alltid kommer att förbli sant.

Veronica

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons