Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faktafel från Centern

Svar till Carina Zetterström (C), LT 2 mars. Hur länge får Centerpartiet använda en felaktig siffra innan det ska kallas lögn?

Annons

I söndagens Agenda upprepade Maud Olofsson (C) samma faktafel tre gånger. Felet är att avdraget för hushållsnära tjänster skulle ha gett 11 000 nya jobb ”sedan Centerpartiet fick hand om Näringsdepartementet”. I en insändare så upprepar Centerpartiets distriktsordförande Carina Zetterström detta påstående.

Siffran kommer från en rapport av arbetsgivarorganisationen Almega från den 25 februari. I den står det att 11 300 är sysselsatta idag med hushållsnära tjänster. Om Maud Olofsson och Carina Zetterströms påstående stämde, skulle alltså ingen ha arbetat inom området tidigare.

Samtidigt kan jag ha en viss förståelse för att både Olofsson och Zetterström använder sig av fel siffror när beställaren Svenskt Näringsliv gör det. Detta är både ändrat och ändrat tillbaka av Svenskt Näringsliv på deras hemsida. Sådant är nämligen lätt att spåra och kontrollera.

Det som är en smula svårt att förstå är dock att människor som fuskar med skatter och avgifter i ena fallet får skattesubventioner (det är ju ett huvudargument att göra svarta jobb vita). I det andra fallet när människor fuskar – så ska kontroll och repressalier ökas. Finns det en inkomstgräns som avgör om den ena eller andra metoden ska användas i borgerlighetens Sverige?

Stefan Wikén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons