Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU lägger sig i allt

Annons

Efter vad vi informerats om kommer pensionärerna nästa år att få närmare 400 kronor mindre i pension. Som väl är gäller inte detta EU-byråkraterna. Vi har fått veta att avgående EU-kommissionären Margot Waliström efter sina tio år i EU får flera miljoner kronor i lön efter skatt plus en väl tilltagen fallskärm på 4,5 miljoner. Pensionen lär bli 80 000 kronor per månad.

Många undrar hur mycket vi betalar per år till EU och hur mycket vi får tillbaka. Nu har vi delvis fått svar. Det lär ha hänt att regeringen (den förra) lät bli att betala den årliga EU-avgiften före nyåret för att budgeten skulle vara i balans. Vilket medförde ett antal miljoner i böter.

Nu lär dessutom ledande EU-företrädare ha påstått att elkostnaderna är alldeles för låga i Sverige. Tydligen vill man också tafsa på vår rätt att fastställa elpriser, skatter och så vidare. Inte nog med det. Man vill införa euron som valuta i Sverige trots att svenskarna sagt ett rungande nej i en folkomröstning. Men EU:s eget statistikorgan EUrostat har presenterat statistik som tydligt visar att de länder som inte är med i eurosamarbetet har haft en bättre ekonomisk utveckling med högre tillväxt, lägre arbetslöshet och lägre ränta än de länder som tillhör euroområdet.

Det är ingen vild gissning från min sida att de flesta svenskar har större förtroende för vår egen riksbank än EU:s penningbyråkrater.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons