Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett nyktrare samhälle

Annons

Vi, ett gäng veteraner, som försöker starta upp nykterhetsrörelsen i Åre kommun och jobbar med logen Skutan nu, har försökt få politikerna i kommunen att visa åtminstone en positiv inställning till våra försiktiga planer på ett nyktrare samhälle. Vad det innebär vet ju alla, eller?

Vi har skrivit till alla åtta partierna och fått en liten reaktion från två. Vi har hos kommunledningen fått löfte om att ”komma in” på skoltimmar dels med vår egen erfarenhet och dels med hela lektioner om det vällovliga ämnet, då med experter. I september 2007 träffades vi om en medverkan i skolsammanhang med start hösten 2008. Men ingenting har hörts? Vårt brev 081209 om detta är obesvarat. Är vi impopulära rentav?

En något större sak är att vårt riksförbund IOGT-NTO har tänkt hålla sin årsstämma i Åre 2011, det är ju en rätt häftig grej, och Elsa Danielsson har, under sin kommunalrådstid skrivit ett fint välkommen till förbundet! Kan man inte leta fram det och börja visa lite intresse?

Svara gärna i tidningen, men vi kan ta emot lite skriftliga svar också, även från partierna. Eller är vi bara besvärliga? Vi kan hämta svar på kommunkontoret om ni vill. Vi kommer gärna till något positivt möte också.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons