Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Etanolbluff fortsätter i Härjedalen

Annons

Angående fullmäktige i Härjedalen, onsdag 11 februari 2009. Kärnkraftspartiet centern påstår att deras nya begrepp ”annan generation av etanol”, baserad på skogsråvaror (cellulosa) och inte på mat, ska rädda världen. Det låter i alla fall proffsigare än sossarnas snälla och elaka etanol.

De mest kompetenta socialekonomerna i världen, bl.a. nobelpristagare, har däremot bevisat att när man producerar och satsar på etanol i Sverige eller övriga Europa, så försämrar man de redan fruktansvärda livsvillkoren för människorna i Brasilien, Tanzania, Kina o.s.v. ännu mer. Produktionen där trissas nämligen omedelbart upp för att kunna konkurrera med våra höga produktionskostnader, vilket innebär att skördeområden utökas och fler människor svälter, blir bortjagade och mördade. Etanolproduktionen är rent av oetisk, oavsett om den är gjord av majs, sockerrör eller trä.

Jag vill inte acceptera död, svält, tortyr och bortdrivning av människor i den tredje världen på grund av några få, fiktiva och högst osäkra arbetsplatser i Härjedalens Kommun.

Jag tycker inte vi ska tjäna pengar på de fattigaste människors bekostnad. Det är nämligen det enda det handlar om, även den ekologiska vinsten bevisligen är lika med noll, konsekvenserna av de stora ingreppen i vårt eget ekosystem är däremot lika förödande som U-ländernas.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons