Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensidigt om konflikten i Gaza

Annons

Konflikten som pågår i Gaza är en stor tragedi. Varenda offer som hittills krävts, barn, kvinnor eller män – är ett offer för mycket – det är vi alla överens om!

Problemet är att Israel får hela skulden i medias ensidiga rapportering.

År 2005 lämnade Israel hela Gaza-området till palestinierna (ett ensidigt tillbakadragande, som visade Israels seriösa vilja att jobba för fred). 2007 tog Hamas genom en kupp över styret där. Vad hände sedan dess?

Jo, i stället för att bygga ut bostäder, skolor, fabriker och en bra infrastruktur för ett fredligt och demokratiskt samhälle för folket, förvandlades hela området till en krigszon.

Hamas, en terrororganisation, skyr inte några medel. De placerar militära anläggningar mitt i bostadsområden, avskjutningsramper i skolor eller nära affärer – väl medveten om att det kommer att kosta många människoliv, den dagen Israel måste försvara sig mot de dagliga beskjutningarna.

För Hamas terror räknas inte människoliv, varken de egna eller andras. Tvärtom – ju fler egna offer – ju bättre går PR-kriget i massmedia. Hamas civilklädda terrorister gömmer sig i skolor, bunkrar och bland vanliga människor. Massmedia är inte särskilt intresserade att granska sanningen bakom konflikten i Gaza. Det säljer bra att visa gråtande mödrar och förtvivlade människor som har förlorat anhöriga, det berör tittarnas känslor och väcker hat och avsky mot – just det Israel – som vanligt! Trots att det är Hamas’ ansvar och skuld att så många civila palestinier dör.

Förresten – vilket land i världen skulle vilja med Hamas som grannar förhandla om fred? Inget! Men Israel försöker trots allt!

J Israel får hela skulden i medias rapportering trots att det är Hamas’ ansvar och skuld att så många civila palestinier dör.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons