Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En politik med hjärta och förnuft

Kennet Winsborg, menar i en artikel 3 november att det som Göran Hägglund sagt om verklighetens folk har goda poänger men att vårt agerande i frågan om bensinskatten gör att vi inte är trovärdiga.

Annons

Vi har förståelse för att Winsborg upplever det som ett svek att bensinskatten höjts. Någon annan skattehöjning än den som är indexerad har dock inte gjorts, det vill säga den som följer den ekonomiska utvecklingen. Vi kommer fortsatt att framhålla betydelsen av rimliga bensinpriser, men har också länge varit positiva till en skatteväxling som innebär att skatt på miljöförstörande utsläpp höjs samtidigt som skatt på arbete sänks. Vi ser inte i dag de extrema priser vi gjorde när frågan väcktes. Vid höjning av koldioxidskatten på fossila drivmedel måste det enligt oss ske med hänsyn tagna till världsmarknadspriset på olja.

Vi är väl medvetna om att det bortom storstädernas kollektivtrafiknät oftast krävs tillgång till bil för att livet ska fungera. Vi vill se över reseavdragen med hänsyn till låga inkomster och glesbygd, men också för ”icke arbetsresor” för exempelvis pensionärer och barnfamiljer som skjutsar till fritidsaktiviteter.

Else-Marie Lindgren (KD) riksdagsledamot, Emanuel Sandberg, ordförande (KD), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons