Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ansvars-full droppe i havet

Annons

En droppe i havet är landstingsrådet Robert Uittos kommentar till regeringens extra satsningar på kommuner och lands-ting och då i spåren av den globala finansiella krisen.

Syftet med regeringens tillskott av pengar till landets kommuner och landsting, är att säkra kärnan av vår välfärd och nivån på storleken av det ekonomiska stödet känns därför ganska rimligt.

Uitto och vi andra politiker i landstinget, har fått väljarnas förtroende för att ta ansvar för länets hälso- och sjukvård, kultur, skolor och regionala utveckling. Det ansvaret betyder i första hand politiskt ledarskap, ett ledarskap som på intet sätt begränsas till det omställningsarbete vi nyligen kommit överens om över partigränserna.

Det politiska ledarskapet ska finnas dagligen och stundligen under hela mandatperioden och därför duger det inte, att som Uitto nu gör och alltid brukar göra, skylla på andra för sakernas tillstånd i landstinget.

Det får aldrig bli så, att så fort som Uitto och hans politiska samarbetspartners i den politiska landstingsmajoriteten, misslyckas med att hålla budget, trots skattehöjningar, ja då är det bara att kräva av regeringen att ge oss än mera bidrag. Budgeten måste alltid hållas och det oavsett världsekonomin, eller landets ekonomi och ansvaret för detta, ligger i huvudsak hos oss förtroendevalda i landstinget, inklusive Uitto själv!

Vi i den borgerliga alliansen i landstinget har det politiska ledarskap som krävs, men hur är det med Robert Uitto och hans vänner inom v och mp?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons