Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumt lämna a-kassan

Annons

Svar till ”Annika Kallin, fackligt aktiv i SEKO” (LT 24 januari). Grundregeln är att en försäkring ska bära sina egna kostnader, kolla med vilket försäkringsbolag som helst. Premiehöjningen för högriskgrupper är inte konstig.

Om man riskerar att bli arbetslös så är det ju inte speciellt smart att, för någon hundralapp i månaden, riskera att bli helt utan ersättning.

Det är som att ha boendet oförsäkrat. Vissa väljer det aktivt men får man till exempel en vattenskada så kan det bli dyrt. A-kasseavhoppen beror inte på dålig ekonomi. Bara det att a-kassorna vägrar lämna ut uppgifter om vilka grupper som lämnat dem visar att man vill dölja sanningen. Jag skulle bli förvånad om det inte visade sig vara blanda annat personer nära pensionen som lämnat a-kassan. Motbevisa mig gärna men då med fakta.

Om man är med i facket så finns det ofta en inkomstförsäkring som ger 80 procent av inkomsten. Utöver detta kan man teckna försäkringar på sina banklån så de blir betalda om man blir arbetslös. Visst, det kostar, men ingen försäkring är gratis!

Vill man ha extra skydd får man helt enkelt stå för det själv och tror man sig spara på att hoppa av a-kassan helt så får man acceptera att kanske tvingas till sociala.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons