Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vill M göra i Härjedalen

Annons

Den moderata landstingsgruppen har under denna mandatperiod varit mycket aktiv. Vi har lagt fram ett stort antal motioner, interpellationer och frågor. Flera av våra förslag berör länsdelen Härjedalen. Skälet är enkelt: vi tycker att Härjedalen har behandlats styvmoderligt av landstinget och dess politiska ledning. Exemplen är många alltsedan Svegs lasarett avlövades med början på 1970-talet: läkarbrist, dåliga lokaler i Sveg och Funäsdalen, utlovade besök av specialister från Östersund som aldrig genomförts osv.

Här kommer i punktform några av våra moderata förslag:

Förslag om öppna mottagningar på hälsocentralerna

Gränsöverskridande vård som EU projekt för människor boende, eller turistande i västra Härjedalen, innebärande tillhörighet till Tynset och Röros sjukhus i Norge, i stället för Östersunds sjukhus.

Översyn av primärvården i Härjedalen.

Bättre lokaler vid hälsocentralen i Funäsdalen.

Förslag om förstärkta resurser vid psykosociala enheten i Sveg.

Vårt engagemang för Härjedalens hälso- och sjukvård har den moderata landstingsgruppen också visat genom arbetsplatsbesök i Funäsdalen, Sveg och Ytterhogdal. Då fick vi tillfälle att lyssna på många goda förslag från både allmänhet och anställda i vården. Vi kommer att fullfölja vårt engagemang för Härjedalen och dess hälso- och sjukvård även framöver och arbeta för att realisera våra löften i det läget att vi får en borgerlig majoritet i landstinget efter höstens val.

För moderaternas landstingsgrupp, Christer Siwertsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons