Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var bättre förr

Annons

Nu handlar det om att miljöåklagarna i Norrland, föreslås koncentreras till Umeå. Det finns inget vett i en sådan slutsats med tanke på det utrymme som finns i inlandet och inte minst i centrum, Östersund.

Att organisationer har sina huvudkontor vid kusten leder fortfarande till samma farhåga som förr i tiden. Det blir inte samma förståelse för en viktig fråga i till exempel Valsjöbyn om beslutet ska fattas av en myndighet i Härnösand. Titta bara på Vägverket, som ofta kör över ”lokalkontoret” i Jämtland.

Även massmedia må vara spritt över inlandet.

Vi kan se hur Mittnytt och även TV4 mitt, med sitt läge i Sundsvall fyller på med dynga från kusten som vi inte vill se. Sändningarna må ske från mitten. Trots att vi har Jämtlandsnytt ska vi behöva stå ut med nyheter och väderutsikter över Västernorrland. Vi är mer betjänta av vädret väster om riksgränsen eftersom vädret ofta kommer därifrån. Ringer man en växel idag, då hamnar man någonstans långt bort och blir placerad i kö. Det måste bli slut på nyordningen. De gamla som förlorat lantbrevbäraren är förtvivlade över att de förlorat möjligheten att ta ut pengar, hemmavid och så vidare. Vad gör politikerna?

Vi i Jämtland borde få rösta före varje negativ förändring som sker. Det är helt fel ”att den som int' begrip ska få färga ordningen”.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons