Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om motivation

Annons

Svar till ”Vän av ordning” 6 oktober. Jag förolämpar inte enskilda individer utan kritiserar en organisation i stagnation. En organisation som inte fullt ut förstår att ta tillvara den innovationskraft som finns hos motiverade medarbetare utan snarare hämmar kreativitet.

På senaste fullmäktigemötet i Östersunds kommun föreslog (FP) att man ska belöna anställda som kommer med förslag som effektiviserar och ger besparingar åt kommunal verksamhet.

Motionen röstades ner av vänstermajoriteten med motiveringen att kommunens anställda inte behöver ekonomiska motiv för att vara kreativa. Man tror att de anställda ändå kommer att ge lika mycket förslag.

Så vad är skillnaden mellan privat och offentligt?

En stor fordonstillverkare i Sverige hade en regel som sa att om en anställd kom med förslag som gav besparingar så fick denne hela besparingen första året.

En kille på monteringslinan kom på ett nytt sätt att skära mattorna som underlättare monteringen och sparade 500000 konor per år.

Han fick den summan som lönebonus.

I Bergs kommun var det en vaktmästare som på eget initiativ omförhandlade kopiator- och skrivaravtalen och sparade 324000 kronor åt kommunen.

Han fick en tårta att dela med alla andra medarbetare.

Vem tror ni är mest motiverad att fortsätta hitta nya lösningar?

Knappast den som måste dela belöningen med sina ”lata” kollegor.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons