Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Destruktiva människor

Vi människor betraktar oss som högre stående varelser som till skillnad från andra arter har en utvecklad känsla för etik och moral.

Annons

Men hur beter vi oss i praktiken gentemot dem vi delar denna planet med? Djuren vi dagligen konsumerar trots att vi känner till deras väg till matbordet har inte en chans att välja sina liv, men det har vi ,vi kan välja mellan rätt och fel, se konsekvenser av våra val och påverka andras liv.

I vårt ”utvecklade” samhälle skållas grisar levande på slakterier, andra ser aldrig himlen utan lever sina korta liv instängda på smutsiga farmer i väntan på döden.

Kycklingar göds så snabbt att de får benskador innan de hängs upp och ner för att få halsen avskuren. Minkar stressas sönder i trånga burar för att sedan tvingas av sin päls. Hästar drivs på av elpåfösare för att springa fortare och tillfredställa människans girighet.

Det finns tusentals andra exempel på hur vi behandlar djuren.

Lider människan av kronisk empatistörning eller är det ”bara ”likgiltighet som möjliggör dessa övergrepp”.

Personligen är jag inte speciellt stolt över att tillhöra människosläktet som ju visat sig vara det mest destruktiva både gentemot sig självt, sina medvarelser djuren och självaste naturen.

Mirdza Actins

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons