Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokrati à la moderaterna

Annons

Nu har tydligen Ola Sundell, m, läst Lissabonfördraget och kommit fram till att EU blir mera demokratisk.

Han fortsätter med att påstå att parlamentet får tydligare uppgifter och besluten fattas på rätt nivå.

Var har alla beslut fattats förut? Att EU inte kan köra över Jämtland är väl ett konstigt sätt att tolka fördraget. Eftersom det nya fördraget ersätter det gamla Euroatomfördraget, kan det komma att upp-häva ett kommunalt veto. Det kan påverka Jämtland/Härjedalen så att vi inte kan bestämma om till exempel uranbrytning. Är det så att ett enda förslag i EU går emot länets vilja, då är det bäst att Ola Sundell byter sandlåda. Ni såg väl i LT vad Ola Sundell tjänade utan att förta sig. Han har varit på studiebesök på NBE Swedens försöksanläggning för etanol i Sveg. Där skulle han ha sagt att han har följt HMAB: s äventyr och supportat det lilla man kan som rikspolitiker. Det är det jag menar med mycket betalt och lite gjort.

Pär Jönsson är näste moderat att i en insändare tala om för länets invånare vad vi ska tycka. Det gäller hans insändare om landshövdingen. Hon ska vackert stå där med mössan i hand. Hon har nämligen visat ”förakt” för halva länets befolkning. Tydligen har regeringen förtroende för vår landshövding, hon blev utnämnd till regional samordnare på grund av de varsel vi har i länet.

Ännu en moderat som utmärker sig, ordförande i moderata ungdomsförbundet i Jämtlands län. Han har tydligen misshandlat någon i samband med förbundets stämma i Göteborg. Han var så berusad att han fick sitta i fyllecellen. Han anser att det är en politisk komplott mot honom. Kan det vara nästa moderata generation som växer och ska bli riksdagsledamöter?

J Eftersom det nya fördraget ersätter det gamla Euroatomfördraget, kan det komma att upphäva ett kommunalt veto.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons