Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De trotsar centerpiskan

/

Äntligen reser sig de demokratiskt sinnade ledamöterna i Centerns riksdagsgrupp.

Annons

Partiledaren Maud Olofsson kan inte längre driva sin diktatoriska linje med ny kärnkraft helt i strid vad partiet gått till val på. Upproret har äntligen kommit. Trots att partipiskan viner stiger fyra riksdagsledamöter fram och avslöjar de fula metoder Olofsson och den misslyckade partisekreteraren Anders Flanking bedriver inom stängda dörrar.  Deras samveten väger tyngre än risken för utfrysning.

De fyra riksdagspolitikerna som har kurage och i motsats till Maud Olofsson visar på politisk moral och inte sviker sina väljare är Solveig Ternström, Sven Bergström, Eva Selin-Lindgren och Kerstin Lundgren. De inger hopp om att det finns personer med med ryggrad och integritet inom partierna.

Det som hittills framkommit visar att det var en ren kupp när Maud Olofsson tvingade sin riksdagsgrupp att ställa upp på hennes historiska svek i kränkraftfrågan. Hur fräck och skrupelfri Olofsson är framgick tydligt när hon efter mötet med riksdagsgruppen låtsades att hon hade alla ledamöter med sig.

Maud Olofssons misslyckade anpassning till Alliansbrödernas bakåtsträvande politik i bland annat energifrågan håller på att utplåna partiet. Det är hög tid att de sansade krafterna inom centern sätter ned foten och stoppar Stureplans-centerns kidnappning av partiet.

Visa ditt stöd för centerns fyra hjältar och skicka några uppmuntrande rader till dem för deras politiska mod och rakryggade hållning.

Rune Lanestrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons