Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De står lägst i Åre kommun

/

Annons

Brukare med funktionshinder och personal inom "Sysselsättning enligt LSS" har lägst status inom Åre kommun. Minst fjorton personer trängs i ett konferensrum på ett äldreboende i Järpen där brukarna (med olika former av funktionshinder) skall sysselsättas och kommunalanställda sköta sina arbeten.

Det blir en omöjlig ekvation. Normal sekretess eller enskilda samtal är inte möjligt. Hela miljön blir stressande för alla inblandade.

Men det drabbar bara en tyst grupp, de som inte säger något oavsett vad som händer. För några år sedan hade "Sysselsättning enligt LSS" ett helt hus för sin verksamhet. I dag återfinns samma verksamhet i ett konferensrum, en miljö som ett seriöst skyddsombud skulle slå igen.

Samtidigt som andra verksamheter inom Åre kommun breder ut sig med allt fler lokaler i Järpens samhälle. Men då handlar det om att ge god service till andra målgrupper de som kan tala för sin sak och inte är tysta som personer med olika funktionshinder. Som dessutom har chefer som inte försvarar sin verksamhet och ser till gruppens egentliga behov.

Åre kommun kommer att skylla på ombyggnationen av kommunkontoret och att det inte finns andra tillgängliga lokaler. Men liknande problem har funnits innan ombyggnaden.

Så personer med olika funktionshinder har lägst status i Åre kommun. För dem kommer det inte att hända någonting – utan de får sitta kvar i sitt konferensrum i ett äldreboende

Nykter iakttagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons